Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- حدود ۱۷ سال از زلزله هولناک بم گذشته و مرمت ارگ تاریخی بم بزرگترین سازه خشتی جهان تقریباً به نیمه رسیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، ارگ تاریخی بم بزرگترین سازه خشتی در جهان است که در نزدیکی شهر بم در استان کرمان، در حاشیه کویر لوت واقع شده است. این ارگ تاریخی سده 5 پیش از میلاد ساخته شده‌ و با قرار گرفتن در سر راه ابریشم روزگار پر رونقی را تجربه و در طول تاریخ همواره به عنوان حصاری مستحکم از شرق ایران زمین محافظت کرده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کل بنا یک دژ بزرگ است که در قلب آن ارگ واقع شده، اما به دلیل ظاهر پرابهت ارگ، که پر ارتفاع‌ترین قسمت مجموعه نیز به شمار می‌رود، کل بنای دژ به عنوان ارگ بم نامیده می‌شود. در سال 1383 ارگ بم به‌دلیل تخریب گسترده در زلزله به‌طور هم‌زمان به عنوان ششمین اثر تاریخی فرهنگی ایران در فهرست میراث جهانی و میراث در خطر یونسکو ثبت شد.

بزرگترین سازه خشتی جهان در سال 1345 با شماره 519 در فهرست میراث ملی به ثبت رسید و مجموعه ارگ بم و منظر فرهنگی آن و 23 هزار هکتار از اراضی بم و شهر بروات 17 تیرماه سال 74 به عنوان مجموعه میراث جهانی یونسکو ثبت شد.

ساعت 5:26 دقیقه بامداد 5 دی‌ماه 1382 زلزله‌ای در مقیاس 6.3 ریشتر بم را لرزاند و موجب کشته شدن بیش از چهل هزار نفر از ساکنین بم و حومه آن شد . این سانحه نه‌تنها به شهر بم و پیرامون آن آسیب شدید رساند و زیرساخت‌های شهری، آب‌رسانی (قنوات) و کشاورزی‌ را از کار انداخت ارگ تاریخی و عظیم‌ بم را نیز به‌شدت تخریب کرد به‌نحوی که تاریخ دوهزار ساله بم چنین رخداد هولناکی را به خود ندیده بود.

کرمان| نورپردازی ارگ تاریخی بم منتظر تامین اعتبارات؛ مسئولان به وعده خود عمل کنندکرمان| بازدید مسافران نوروزی از ارگ تاریخی بم به روایت تصویراستاندار کرمان: اجرای طرح جامع ارگ تاریخی بم پیگیری می‌شود + تصویر

شدت تخریب این اثر به‌گونه‌ای بود که ارگ تاریخی بم در تابستان سال بعد پس از زلزله در سال 83 و در اجلاس بیست‌وهشتم یونسکو در فهرست میراث جهانی در خطر ثبت شد.

حالا حدود 17 سال از آن زلزله هولناک بم گذشته و مرمت ارگ تاریخی بم بزرگترین سازه خشتی جهان به گفته محسن قاسمی مدیر پایگاه میراث جهانی ارگ بم تقریباً به نیمه رسیده است.

تسنیم مخاطبان خود را به تماشای تصاویری از آخرین وضعیت مرمت این بنای تاریخی دعوت می‌کند.

گزارش و عکس از ثارالله انکوتی

انتهای پیام/511/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: زلزله استان کرمان زلزله استان کرمان بزرگترین سازه خشتی سازه خشتی جهان ارگ تاریخی بم میراث جهانی ارگ بم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۱۸۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان

ایسنا/کرمان ساعت ۷:۵۳ دقیقه صبح امروز ۱۳ اردیبهشت ماه زلزله ۴.۷ ریشتری شهر بلوک فاریاب استان کرمان را لرزاند.

به گزارش ایسنا، این زمین لرزه در عمق ۹ کیلومتری زمین و فاصله هفت کیلومتری بلوک، ۲۹ کیلومتری فاریاب و ۳۰ کیلومتری شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان رخ داده است.

رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو تیم هلال احمر از فاریاب و یک تیم از پایگاه طُرج اسماعیلیه جیرفت به منطقه مرکز زلزله اعزام شده‌اند.

وی افزود: براساس گزارش تیم‌های ارزیابی، تاکنون مشکل خاصی گزارش نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارگ زیبای بم، نمادی از قدمت ایران زمین+ فیلم
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت