Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@02:03:03 GMT

سیل، بزرگ‌ترین مخاطره شناخته شده در جهان

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۴۶۶۸۸

سیل، بزرگ‌ترین مخاطره شناخته شده در جهان

آفتاب‌‌نیوز :

محمداسماعیل مطلق با تاکید بر لزوم مقدم دانستن پیشگیری بر درمان، گفت: دید امروزه ساخت و تجهیز مراکز درمانی است در صورتی که این دید نمی‌تواند درست باشد. داشتن چشم سالم مستلزم داشتن پلک سالم است. حوزه بهداشت مانند پلک و نظام سلامت مانند چشم انسان است که تا زمان سلامت پلک، چشم هرگز متوجه اهمیت آن نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این روز سرمایه‌گذاری مناسب در حوزه بهداشت امری مهم است.

وی ادامه داد: بالا بردن سطح ایمنی مردم، تاکید بر آموزش در جهت جلوگیری از طغیان بیماری‌ها، تزریق واکسن و...از نکات بسیار مهم است که اگر با همین دیدگاه به حوادث و بلایای طبیعی نگاه کنیم، پیشگیری از مخاطرات نسبت به پاسخ به بلایا ارجحیت دارد. متاسفانه ساختار و چارت مناسبی در زمینه پیشگیری از مخاطرات صورت نگرفته است. حتی بودجه‌ای متناسب به آن اختصاص نیافته است؛ به صورتی که در سال ۹۸ تنها ۲میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به دفتر ما اختصاص یافت.

وی با بیان این که پیشگیری از وقوع بلایا یک وظیفه‌ است، افزود: هرچند این وظیفه می‌تواند سنگین باشد اما مقید بودن به آن اولویت بالایی دارد که در این زمینه وزارت بهداشت نیز دادرسانِ سلامت مردم تلقی می‌شود. طی بررسی‌های صورت گرفته بر بلایای جهانی در طول ۱۲ سال، مشخص شد زندگی ۲.۷ میلیارد نفر تحت تاثیر مخاطرات قرار گرفته است و یک میلیون و ۱۰۰هزار نفر بر اثر بلایا جان خود را از دست داده‌اند. این درحالی است که مطالعات نشان می‌دهد، با هر یک دلار سرمایه‌گذاری برای کاهش خطر بلایا، ۶دلار در هزینه‌های بعدی صرفه‌ جویی می‌شود.

سیل، بزرگ‌ترین مخاطره حال حاضر جهان
ایران، سومین کشور زلزله‌خیز دنیا

مطلق، بزرگ‌ترین مخاطره حال حاضر در جهان را سیل معرفی کرد و ادامه داد: طبق مطالعات مخاطره‌ای که بیشترین جمعیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد، سیل است. البته از نظر تلفات بر جای گذاشته، زلزله در رتبه اول قرار می‌گیرد. این نکته نیز قابل توجه است که ایران پس از چین و اندونزی، سومین کشور زلزله‌خیز جهان شناخته شده است. اما، سوال اصلی آنجاست که چرا زلزله‌های مشابه تلفات متفاوتی در جهان دارند؟ توجه به نکات و آموزه‌های ایمنی، آمادگی برای شرایط بحران، برخورد صحیح با مشکل پیش آمده،‌ مقاوم سازی ساختمان‌ها و سازه‌ها و.... از مهم‌ترین دلایلی است که موجب می‌شود زلزله‌ها با ریشتر مشابه و یا سایر بلایا با شدت مشابه، خسارات و تلفات متقاوتی داشته باشند.

وی به برخی از بزرگ‌ترین زلزله‌های رخ داده پس از سال ۴۷ در ایران اشاره کرد و گفت: زلزله بم با قدرت ۶.۵ ریشتر در سال ۸۲ با حدودا ۴۰هزار کشته مرگبارترین زلزله شناخته شده است و پس از آن زلزله رودبار و منجیل در سال ۶۷ با ۷.۴ ریشتر و ۳۵هزار کشته در رتبه دوم قرار می‌گیرد. همچنین زلزله طبس در سال ۵۷ با ۷.۷ ریشتر و بیش از ۱۵هزار کشته، رتبه سوم را به خود اختصاص می‌دهد. یکی از نکات قابل توجه که می‌تواند آسیب‌های ناشی از مخاطرات بویژه زلزله را کاهش دهد، پایبندی به شعار" ماندگار، پایدار و مقاوم بسازیم" است، زیرا کسی نمی‌داند حادثه بعدی چه زمانی و با چه قدرت تخریبی در انتظار ما است.

مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، افزود: موردی که در ایران نسبت به سایر کشورها در بالاترین رتبه قرار می‌گیرد، مشارکت مردمی و کمک‌های مردمی هنگام وقوع مخاطرات است که ظرفیت بسیار ارزشمندی است که با آموزش مناسب می‌توان از آن به بهترین شکل استفاده کرد.

سهم بالای حوادث ترافیکی در مخاطرات کشور

مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت با بیان اینکه حوادث ترافیکی در ۹ماهه نخست سال جاری رتبه اول بروز مخاطرات را به خود اختصاص می‌دهد،‌ اظهار کرد: حوادث ترافیکی در ۹ماهه نخست سال با ۴۳هزار و ۴۵۹ مصدوم در رتبه نخست ایجاد مصدومیت قرار می‌گیرد.

مطلق ادامه داد: با بررسی‌های بیشتری که بر نوع مخاطرات، میزان تلفات و مصدومان برجای گذاشته صورت گرفته است، در می‌یابیم در ۹ ماهه اول سال جاری بیش از ۱۷ هزار مخاطره در کشور معادل ۶۲ مخاطره در شبانه‌روز اتفاق افتاده است؛ در صورتی‌که در ۱۱ ماه از سال ۹۷ حدود ۱۵هزار و ۷۰۰ مخاطره اتفاق افتاده است؛ یعنی ۴۳ مخاطره در هر شبانه‌روز.

اهمیت آموزش و ارتقای ایمنی در مراکز بهداشتی_درمانی

وی یکی از اقدامات موثر وزارت بهداشت را که در مدیترانه شرقی صورت نگرفته است، گفت: برنامه‌های کاهش خطر و بلایا را به نظام PHC یا شبکه ارائه خدمت انتقال دادیم که باعث شد آمادگی خانوار در برابر مخاطرات افزایش چشمگیری داشته باشد؛ به شکلی که میزان آمادگی از ۸.۵ درصد به ۳۰ درصد رسیده است. دستیابی به این هدف با آموزش بهورز، مراقب سلامت و... به خانوار تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی هر منطقه محقق شده است. دانشگاه علوم‌پزشکی بم بیشترین میزان آمادگی در برابر مخاطرات را در خانوارها ایجاد کرده و پس از آن دانشگاه ایلام و خلخال در رتبه دوم و سوم هستند.

مشاور معاون بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایای وزارت بهداشت، ادامه داد: با ادغام خدمات در نظام PHC یا شبکه از سال ۹۲ تا ۹۸، میزان آمادگی عملکردی، ایمنی غیرسازه‌ای و ایمنی سازه‌ای واحدهای بهداشتی در برابر بلایا بهبود قابل توجهی داشته است؛ به شکلی که آمادگی عملکردی از ۲۱ به ۴۵ درصد، ایمنی غیر سازه‌ای از ۳۱ به ۵۱درصد، ایمنی سازه‌ای از ۱۴ به ۴۷درصد و میزان کلی ایمنی در تسهیلات از ۲۱ به ۴۷ درصد ارتقا یافته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سیل بلایای طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۶۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، «مجتبی نوروزی» در آئین افتتاح بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران افزود: از سال ۱۹۹۶ میلادی به این سو امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مؤلفه هزاره سوم که عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی فاقد هرگونه آلودگی انگلی دسترسی داشته باشند، مطرح شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از آن مقطع زمانی مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۵ تعداد گرسنگان به نصف کاهش یابد، گفت: بر اساس ارزیابی فائو روند گرسنگی رو به افزایش است و هم اکنون یک میلیارد نفر با درآمد یک دلار در روز در حال گذراندن عمر هستند.

وی در تشریح چالش‌های کنونی تهدیدکننده امنیت و ایمنی غذایی در جهان، به افزایش جمعیت و رشد کشورهای در حال توسعه که به رشد تقاضای غذا طی یک دهه آینده منجر خواهد شد اشاره کرد و افزود: گسترش شهرسازی و تغییر غذایی در کشورهای در حال توسعه، افزایش تقاضا با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و سایر مخاطرات تغییرات اقلیمی نیز از عوامل تهدیدکننده ای است که باید با کشف راهکارهای جدید و تقویت منابع انسانی به دنبال پیشگیری از تشدید ناامنی غذایی و حتی نجات تمام گرسنگان بود.

نوروزی در ادامه سه چالش عمده غذایی در جهان را در افزایش گرسنگی در جهان، عدم تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش‌های تولید متأثر از فرسایش خاک، کمبود آب و تهدیدات زیست محیطی جمع بندی کرد و گفت: با توجه به اینکه تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است، تغییرات در محیط زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برخی عوامل تأثیرگذار دیگر مانند افزایش سفر در جهان و پیامدهای زیست محیطی این مسأله اظهار کرد: رشد مصرف نابجا و غیرضروری آنتی بیوتیک‌ها و اثرات منفی آن در بروز روند درمان و شیوع سایر ناهنجاری‌ها؛ وقوع انواع سیل‌های مهلک نابهنگام مثل آنچه در سال ۲۰۱۰ در پاکستان تا سال‌های اخیر رخ داد؛ آتش سوزیهای مخرب در روسیه و آمریکا و اروپا از دیگر تهدیدات امنیت غذایی و ایمنی غذایی است که گویای انتظار بروز آثار سو دیگر تغییرات اقلیمی خواهد بود.

نوروزی در ادامه به تدبیر درست سازمان‌های زیر مجموعه سازمان ملل متحد در رویکرد جدید که سلامت واحد( one health) است اشاره کرد و گفت: در واقع با این رویکرد سلامت واحد؛ سلامتی اکوسیستم، انسان و دام به یکدیگر کاملاً مرتبط است و غفلت از هر کدام از این سه باعث بروز انواع بیماری‌های نوپدید و بازپدید است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه کنگره‌های دامپزشکی موقعیت بسیار مغتنمی برای استفاده از دانش و مطالعات و تجربیات و انرژی دانشجویان و اساتید و محققان دامپزشکی در بررسی راهکارهای کمک کننده به تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار است فراهم سازد افزود: کما اینکه در همین جا باید تأکید کنم که اگر موفقیت‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت ملی رخ داده، این دستاوردها حاصل یافته‌های تحقیقاتی و علمی شماست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توجه به بهداشت و امنیت غذایی؛ اپیدمیولوژی؛ بیماری‌های نوظهور و بازپدید؛ بهداشت محیط؛ معرفی داروها و مکمل‌های غذایی سالم و کارآمد؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ رسیدگی به رفاه دام و حیوانات و… را که از محورهای بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران است به عنوان محورهای ارزشمند در این کنگره برشمرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال بازمهندسی در فرآیندهای سازمانی است و با ایجاد مرکز بیماری‌های منتقله دامی و فرآورده‌های خام دامی به دنبال بنیان گذاشتن دامپزشکی نوین در کشوری است که بسیار سال‌ها پیش از طلوع اسلام و زمانی که اروپاییان مبادرت به نامگذاری نخستین شنبه ماه آوریل هر سال به نام «روز جهانی دامپزشکی» کنند به آغاز دامپزشکی و بیطاری همت گماشته بودند.

کد خبر 6094421

دیگر خبرها

  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • اجرای همزمان ۱۱ طرح بزرگ ایمنی در راه‌های استان مرکزی
  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض/ ۵ شغل پرخطر
  • برگزاری جلسه کارگروه ایمنی و بهداشت آب و فاضلاب در ماکو
  • کت چرم معروف آل پاچینو(عکس)
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • پرخطرترین مشاغل برای کارگران/ این بیماری ها سلامت کارگران را تهدید می کند