Web Analytics Made Easy - Statcounter

 جواد عسکری: اندکی بعد از بازداشت «کارلوس گون» مدیر اتحاد رنو، نیسان و میتسوبیشی، این گروه خودروسازی که می‌رفت بزرگترین خودروساز جهان شود با یک چالش جدید مواجه شده است.

«کارلوس گوسن» پس از ورود به ژاپن توسط دادستانی بازجویی و بعد بازداشت شد. آنطور که رسانه‌های ژاپنی اعلام کرده‌اند تحقیقات درباره این مدیر با نفوذ در صنعت خودروی جهان توسط کارکنان خود نیسان آغاز شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تخلف مالی او در طول بیش از ۵ سال و شفاف نبودن درآمدش، بخشی از اتهامات وی است. او همچنین متهم شده از بخشی از اموال شرکت سواستفاده شخصی کرده است. گفته می‌شود وی از سال ۲۰۱۱ حدود ۴۴ میلیون دلار از درآمد خود را گزارش نداده است.

 

هیروتو سایکاوا، رئیس شرکت نیسان، در آغاز کنفرانس خبری خود برای اعلام این موضوع به مدت ۷دقیقه عذرخواهی کرد و بعد گفت: «علاوه بر ابراز تاسف به شدت احساس انزجار می‌کنم. تلاش خواهیم کرد تاثیرات منفی این حادثه بر فعالیت شرکت و شرکای تجاری خود را به حداقل برسانیم».

تخلف مالی کارلوس در طول بیش از ۵ سال و شفاف نبودن درآمدش، بخشی از اتهامات وی است. او همچنین متهم شده از بخشی از اموال شرکت سواستفاده شخصی کرده است. گفته می‌شود وی از سال ۲۰۱۱ حدود ۴۴ میلیون دلار از درآمد خود را گزارش نداده است.

 

شرکت میتسوبیشی هم قصد برکناری کارلوس گوسن از سمت رئیس هیئت مدیره این شرکت را دارد. شرکت نیسان هم همین کار را انجام داد.

 

از لبنان و برزیل تا فرانسه و ژاپن

کارلوس گوسن در سال ۱۹۵۴ در کشور برزیل به دنیا آمد پدر بزگ او در سن نوجوانی از لبنان به برزیل رفته بود البته کارلوس در سن کودکی همراه خانواده خود به لبنان باز می‌گردد. پس از آن وی برای تحصیل به فرانسه می‌رود و در دانشگاه پلی‌تکنیک پاریس مدرک مهندسی خود را می‌گیرد. او پس از اتمام تحصیل، در شرکت تایرسازی میشلن شروع به کار می‌کند و در نهایت در سال ۱۹۹۰ مدیر این شرکت در آمریکای شمالی می‌شود. او در ادامه به رنو ملحق می‌شود و در سلسله مراتب مدیریتی این شرکت پیشرفت می‌کند.

 کارخانه رنو در بایادولید اسپانیا

در سال ۱۹۹۹ نیسان با مشکلات مالی فراوانی دست به گریبان می‌شود و رنو در اقدامی با احتمال زیان و ضرر، ۴۴ درصد از سهام این شرکت را می‌خرد و کارلوس گون را به عنوان یکی از موفق‌ترین مدیران خود برای احیای نیسان به این کشور اعزام می‌کند.

فرهنگ کاری ژاپنی‌ها با خارجی‌ها در صنایع خود چندان هماهنگ نبود و به همین دلیل، او ابتدا با مشکلات فراوانی در نیسان روبه‌رو می‌شود. با این وجود او به اصلاحات گسترده در نیسان و تعطیلی تعداد زیادی از خطوط تولید و بیکاری بخش زیادی از کارکنان نیسان دست می‌زند.

 

کارلوس در ابتدا به اصلاحات گسترده در نیسان و تعطیلی تعداد زیادی از خطوط تولید و بیکاری بخش زیادی از کارکنان نیسان دست می‌زند.

در نهایت نیسان به سوددهی می‌رسد و سوددهی نیسان، رنو را هم که در وضعیت نه چندان مناسبی در آن سال‌ها قرار داشت دوباره به اوج بر می‌گرداند. در این زمان این ۲ شرکت طرح اتحاد پلت‌فرم‌ها و تقسیم بازارها را برنامه‌ریزی می‌کنند.

بسیاری از خودروهای نیسان از آن سال به بعد از قطعات رنو و بسیاری از خودروهای رنو هم از موتور و گیربکس نیسان استفاده می‌کنند. این روش هزینه تحقیقات را کاهش می‌دهد و روح کیفیت نیسان به رنو منتقل می‌شود و سبب می‌شود رنو نسبت به رقبای خود در فرانسه خودروهای باکیفیت‌تری تولید کند. در نهایت در سال ۲۰۰۵ کارلوس غصن با حفظ مدیر عاملی نیسان مدیر عال رنو هم می‌شود.

 تداوم موفقیت های رنو با کارلوسبا ابتکارات وی علاوه بر رنو شرکت‌های داچیا رومانی، سامسونگ موتور کره جنوبی و آفتاواز روسیه هم که بخش زیادی از سهام آن‌ها توسط رنو خریداری شده بود، احیا و سودده می‌شوند. اما غصن قصد داشت تا گروه رنو و نیسان را به مقام بزرگ ترین خودرو ساز جهان برساند. به همین منظور دست به یک اتحاد جدید می‌زند و شرکت میتسوبیشی که اوضاع چندان مناسبی نداشت را به گروه رنو نیسان اضافه می‌کند و اتحاد رنو، نیسان و میتسوبیشی را شکل می‌دهد.

در ۶ماه اول سال جاری میلادی اتحاد رنو، نیسان و میتسوبیشی توانسته بود با فروش ۵میلیون و ۵۴۰ هزار دستگاه عنوان بزرگ‌ترین خودرو ساز جهان را کسب کند.

  او پس از این اتحاد مدیرعامل رنو و رئیس هیئت مدیره نیسان و میتسوبیشی می‌شود. کارلوس گون در ۲ سال گذشته برنامه پلتفرم‌های مشابهی را در ۳ خودرو ساز در حال پیگیری داشت و می‌خواست به این وسیله هزینه طراحی و تحقیقات را در ۳ شرکت تقسیم و با این کار محصولات هر ۳ خودرو ساز را بار دیگر متحول کند. اما دستگیری وی شاید ترمزی باشد برای یک رویای فرانسوی ژاپنی. 

در ۶ماه اول سال جاری میلادی اتحاد رنو، نیسان و میتسوبیشی توانسته بود با فروش ۵میلیون و ۵۴۰ هزار دستگاه عنوان بزرگ‌ترین خودرو ساز جهان را کسب کند.

 

هم اکنون رنو ۴۴ درصد از سهام نیسان را در اختیار دارد و رهبری گروه رنو، نیسان و میتسوبیشی برعهده رنو است. با برکناری کارلوس گون از نیسان و میتسوبیشی، این گروه خودروسازی که توانسته بود خود را به مقام بزرگ ترین خودروساز جهان نزدیک کند، با یک زلزله مدیریتی و چالشی جدی در آینده پیش رو روبه‌رو خواهد شد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۴۷۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • آلکاراس: شکست برابر روبلف یک نتیجه دردناک است
  • جنگ کامران برای رویای بزرگ‌ با یک نمای ویژه(عکس)
  • فوق‌ستاره ژاپنی جایگزین گران‌ترین والیبالیست جهان
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو | درخواست علی آبادی از شرکت های خودروساز چه بود؟
  • تویوتا به دنبال فرصت در آفریقا
  • در نمایشگاه امسال خودروی پکن خبری از خودروهای بنزینی نیست
  • دوگانگی مدیریتی در منطقه آزاد اروند سبب ناهماهنگی در اجرای امور کارگری
  • بازداشت بازیگر سرشناس سینما با اتهامات اخلاقی بزرگ